Leroy Niezen – Zorgverlener bij jouw IT uitdagingen!

Een kijkje op de supportdesk

Het zal je maar gebeuren. Je bent pas twee weken in dienst, en hebt gekozen voor een prettige atmosfeer met nieuwe collega’s, maar plotseling sluiten de deuren van het kantoor en ben je thuis aan het werk. Het overkwam Leroy Niezen die sinds 1 maart werkt als servicedesk medewerker bij Tech Bakery. Zijn werkzaamheden gaan gelukkig gewoon door, dus tijd om hem aan jou voor te stellen. We gingen via Google Hangout Meets met hem in gesprek waarin hij een aantal inspirerende uitspraken deed.

“Het uitgaan van doelen sprak mij aan”
Leroy werkt al een aantal jaren in de IT en is altijd werkzaam geweest in ondersteunende support functies. Daardoor heeft hij kennis opgedaan van diverse technologieën, maar op de vraag of hij een bepaalde voorkeur heeft antwoordt hij gelijk dat het, wat hem betreft, daar helemaal niet om gaat. Wel om vinden van de beste oplossing die bij de klant past. “Eerst doel, dan technologie”, was een belangrijke reden om voor Tech Bakery te gaan werken, naast natuurlijk de leuke collega’s, want op die manier ontwikkel je jezelf ook in de breedte.”

“Iets op een betere manier doen kan alleen maar met structuur”
Als servicedeskmedewerker wil je vooral klanten snel een goed antwoord kunnen geven op uitdagingen van klanten. Dat kan niet zonder processen, goede werkbeschrijvingen en de wil om constant te verbeteren. Naast telefonische werkzaamheden is Leroy dan ook elke dag bezig om structuur aan te brengen en werkzaamheden te optimaliseren.

“Als supportmedewerker heb je A+ communicatieskills nodig”
“Support geven gaat om mensen helpen, begrip tonen voor de situatie en het kunnen omgaan met heel veel verschillende reacties van klanten. Als je dat lukt heb je zelf ook een goede dag.” Daarom gaat het bij Leroy om het vinden van de balans tussen people- en number management. Hij hoopt met zijn communicatieskills in de toekomst leiding te kunnen geven aan een service team.

“Ik houd er van om iets op te zetten met klanten en dat is precies wat er nu gebeurt”
Leroy heeft onder andere kennis van Microsoft en Google omgevingen en hij onderschrijft dat er juist nu veel vragen gaan over online thuiswerken en vergaderen. Daarbij gaat het niet om de technologie, maar wel om ‘kwalitatief communiceren zonder vertraging’, zoals hij het zo mooi noemt. Dat betekent dat je moet voorkomen dat beelden vertragen of het geluid slecht overkomt. “Dus bijvoorbeeld kijken of het netwerk wel geschikt is en aanvullend advies geven”, legt hij uit.

“In quarantaine werken daar ben ik wel aan gewend!”
Het thuiswerken bevalt hem prima. De servicesdesk is gewoon bereikbaar voor klanten, omdat de telefoons zijn doorgeschakeld en er onderling goede afspraken gemaakt zijn over de bezetting. Leroy heeft nog een interessante opmerking. Hij legt uit dat zijn game hobby hem, maar ook zijn zoontje van 8, helpt om snel te leren reageren, behendig te worden en veel sociaal contact met mensen op te doen. “Daarnaast houdt gamen en thuiswerken mensen van de straat en dat is nu precies de bedoeling”, sluit hij af. Een positieve kijk op zaken!