Wil je onze cookies accepteren?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Je kan deze cookies weigeren met de mogelijkheid dat deze site minder goed werkt.

Ja, ik wil een goed werkende website! Privacy policy en cookiestatement

Terugblikken en vooruitkijken

Alweer december. Het jaar is wat ons betreft voorbijgevlogen en we hebben mooie doelen met klanten kunnen bereiken. Goed om eens terug te kijken naar wat ons allemaal bezig heeft gehouden, maar ook een mooi moment om te laten zien waar we in 2019 je graag weer bij gaan helpen.

Even achteromkijken naar 2018

Het was het jaar waarin we met de AVG geconfronteerd werden. Een goede ontwikkeling voor het recht op privacy en betere bescherming van persoonlijke gegevens. Over persoonlijk gesproken: wij hebben dit jaar geprobeerd je wat meer van onszelf te laten zien. Dat kon je bijvoorbeeld teruglezen in deze blog. Transparant willen zijn en tegelijkertijd je privacy willen beschermen is overigens best een uitdagende combinatie. Ook in 2019 zullen we blijven kiezen voor eerlijkheid en openheid.

Het digitale veiligheidsvraagstuk stond wederom bij veel organisaties hoog op de directieagenda. Misschien wel extra aangewakkerd door de hackaanval van de Russen op het OPCW, de internationale Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag. Het maakte indruk op velen en de media stond er bol van. Mede daarom kropen we in de huid van de hacker met een inspirerende Security Workshop

2018 was ook het jaar waar we veel kennis en expertise gedeeld hebben over veranderprocessen, omdat verandering in onze maatschappij voor ieder mens en ieder bedrijf de nieuwe constante factor geworden is. We kozen er daarom bewust voor om de menselijke kant van veranderprocessen extra te benadrukken. Mensen bepalen immers de doelen, de techniek die is er wel en zou slechts ten dienste van de mens moeten staan. Maar of dat laatste altijd zo is?

Vooruitkijken naar 2019

De uitdagingen die ik zie voor 2019? Vooral nog intensiever en beter de link leggen tussen mens en technologie. Er zijn helaas nog voldoende situaties waarbij werknemers dagelijks last of zelfs stress ervaren. Vraag of kijk maar eens om je heen. Bijvoorbeeld omdat samenwerken moeizaam is door het werken met verouderde systemen of omdat nieuwe systemen zonder goede begeleiding en kennisoverdracht werden geïmplementeerd. Dat is waarom we ook in 2019 zullen blijven hameren op de doelen die door mensen gesteld worden en pas dan kijken naar de beschikbare techniek.

Een vooraankondiging

Waar we extra focus op zullen hebben in 2019? Vanuit Tech Bakery willen we graag veel ideeën bakken binnen de zorgsector. Omdat we uit ervaring weten dat juist daar grotere doelen bereikt kunnen worden en we zorgverleners en patiënten en cliënten beter met elkaar kunnen laten samenwerken. Daarom zijn we trots om al een vooraankondiging te doen van onze deelname aan Zorg & ICT die plaatsvindt van dinsdag 12 tot en met donderdag 15 maart 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Vanuit het hele team van Tech Bakery wensen we je fijne feestdagen en een gezond 2019 toe!


Schrijf je in voor de blogGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *