Een gouden tip voor de zorg!

Interessant wat een brainstorm kan opleveren. We besloten samen met een communicatieconsultant, een schrijver binnen de zorg en ons eigen team de zorgsector eens onder de loep te nemen, omdat we daar steeds vaker interessante projecten uitvoeren. Samen kwamen we tot een verrassende conclusie, die we hebben verwoord in een gouden tip.

STOP MET BETER MAKEN!
Dat is waarschijnlijk even schrikken, want ga vooral door met mensen beter maken. Stop met beter maken gaat om iets wat in de cultuur van de zorg verweven zit. Alles is altijd gericht geweest op verbeteren, zoals het beter en efficiënter inrichten van bestaande processen. Maar daar gaat het mis. In de zorg zou de discussie minder over efficiëntieverbeteringen moeten gaan maar veel meer over innovatie. Wat dat inhoudt willen we verduidelijken met dit actuele praktijkvoorbeeld:

PGO, de grote innovatieve uitdaging
In 2020 zal er een persoonlijke gezondheidsomgeving, PGO, moeten zijn. Dat is een website of app, waarmee iedere Nederlander toegang heeft tot zijn of haar eigen gezondheidsgegevens. Eén centraal persoonlijk platform waarin alle gegevens over iemands gezondheidsinformatie samenkomen. Het past in een tijd waarbij we consumenten, cliënten of patiënten persoonlijk inzicht willen geven via MijnDomeinen. Hoe meer inzicht, hoe meer bewustzijn, hoe meer je ook iets aan je eigen gezondheid kunt gaan doen. Toch wacht de huisarts gewoon af. Hij is iemand die ook traditioneel doorverwijst naar het ziekenhuis en vaak vergeet om naar lokale of regionale gespecialiseerde klinieken te kijken.

Terug naar de cultuur in de zorg. De werkelijke situatie is dat grote zorgverleners en zorginstellingen nu nog bezig zijn om grote investeringen te doen in logge eigen hardware systemen. De echte innovatie zou zijn om nu al aan te haken op cloud gerelateerde oplossingen die flexibel kunnen interacteren met de komende persoonlijke gezondheidsomgeving.

Er zijn veel innovatieve stappen te maken
Natuurlijk biedt Tech Bakery een antwoord op bovenstaande uitdaging en denken we hier graag over mee. Altijd met het doel om de communicatie en samenwerking in de zorg te bevorderen. Maar er is veel meer wat we willen delen. Welke voorbeelden uit het bedrijfsleven zijn ook interessant voor de zorg, waarmee kan het werk in de zorg vereenvoudigd worden, wat valt er te leren van andere zorginstellingen en wat hebben we misschien zelf wel meegemaakt? Dat zijn onderwerpen die binnenkort aan bod komen.

Nu al zin om echt digitaal te veranderen?

Neem voor vragen contact met ons op of stuur een e-mail aan Jeffrey Werner, jeffrey@techbackery.net.