Wil je onze cookies accepteren?

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Je kan deze cookies weigeren met de mogelijkheid dat deze site minder goed werkt.

Ja, ik wil een goed werkende website! Privacy policy en cookiestatement

De vijf van Jeffrey Werner

Hij traint hard deze dagen. Elke keer een tandje erbij. Dat moet, want november is dichterbij dan je denkt. En in die maand loopt hij zijn eerste marathon. Uiteraard traint hij met een personal trainer, want doelgericht zijn is mooi, maar balans is het sleutelwoord en de rode draad in het leven van Jeffrey Werner, een van de oprichters van Tech Bakery. Hier lees je zijn lessons learned. Een persoonlijk verhaal.

Verschillende grote (Amerikaanse) bedrijven in Nederland, twee jaar Ierland en bijna 10 jaar eigenaar van onder andere Tech Bakery. Dat is een notendop het cv van Jeffrey Werner. De laatste tien jaar heeft hij naar eigen zeggen het meeste geleerd waar hij zowel op persoonlijk als zakelijk vlak de vruchten van plukt. Met het groeien van de activiteiten van Tech Bakery, zal Jeffrey zich verder ontwikkelen als CEO van de groep. ‘Ik verheug me erop. Ik heb een goed team mensen en weet nu beter dan een aantal jaren terug hoe ik het beste uit mezelf haal om op die manier ook het beste te kunnen betekenen voor het bedrijf, de medewerkers en onze klanten.’

Balans en zelfreflectie

En dat beste uit jezelf halen, draait volgens Jeffrey om balans en om zelfreflectie. ‘Dat is wat mij betreft de basis, vertelt hij, ‘dat je niet stopt met ontwikkelen. Daarom heb ik een coachtraject gevolgd waar ik met andere ondernemers inzicht kreeg in hoe mijn patronen leidend zijn en hoe dat positief om te buigen. Personal development, ik kan het iedereen aanraden.’

Lessons learned

De lessen die hij leerde, noemt hij vooral inzicht in zijn eigen doen en laten. ‘Die zijn persoonlijk uiteraard, maar kunnen anderen inspireren en een kijkje geven in wat ik meeneem in Tech Bakery. En mijn grootste ontdekking? Dat is dat balans hét toverwoord is.’

Lesson 1: Onafhankelijkheid in teamverband

‘Zelf op de knoppen drukken. Zelf touwtjes in handen houden. Dat stimuleert me. Wel moet ik oppassen dat ik niet doorschiet, want dan spreek je van egoïsme. Het is goed als je ervoor zorgt dat je in alle onafhankelijkheid je eigen verantwoordelijkheid neemt, maar het moet niet op anderen overkomen alsof je alleen aan jezelf denkt. Ik heb gemerkt dat openheid en eerlijkheid het meest zorgen voor een balans. Dat je mensen vertelt en uitlegt waarom je doet wat je doet.’

Lesson 2: Blijf leerling

‘Ik ben nieuwsgierig en leergierig. Ik bloei ontzettend op als ik iets nieuws mag en kan doen. Zo ben ik drie jaar geleden lessen gaan volgen in kitesurfen. Het was even doorzetten, maar na ruim 40 uur in het water te hebben gelegen, durf ik nu wel te zeggen dat ik het onder de knie heb. Een valkuil bij nieuwe dingen leren is dat ik als ik het eenmaal kan en begrijp, alweer op zoek ga naar iets nieuws. Leergierig blijven en ook in het geleerde de uitdaging blijven zien, is de balans in deze.’

Lesson 3: Doelgericht zijn én communiceren

‘Ik ben enorm doelgericht. Ik analyseer, bijt me ergens in vast, om de eindstreep te halen. Maar daar kan ik in doorslaan. Dan snel ik van A naar B zonder dat ik mensen meeneem op deze reis. Een pas op mijn plaats is dan nodig, beter communiceren. Meer vertellen. Zodat ik niet in mijn eentje al het doel begrijp, maar mensen informeer en meeneem. Een belangrijke verandering die ik nu almaar doorvoer zonder dat ik het doel uit het oog verlies.’

Lesson 4: Ratio én emotie

‘De afgelopen jaren merkte ik dat mijn ratio sterk ontwikkeld was en dat ik mijn emoties veelal buiten beschouwing liet. Ik moest daarin een betere balans vinden. Want juist dat evenwicht zorgt ervoor dat ik betere keuzes maak, privé en zakelijk. Dat wist ik intussen wel. Dus stel ik mezelf tegenwoordig eerst de vraag: hoe voelt het voor mij? En dwing mezelf daar heel eerlijk in te zijn. En op die manier neem ik tegenwoordig geen beslissingen meer op basis van de zogenoemde kille cijfers. Maar geef ook het onderbuikgevoel alle ruimte.’

Lesson 5: Fit in hoofd en lijf

‘Niet alleen personal development heeft impact op privé en werk. Ook mijn fysieke gesteldheid speelt een rol. In 2015 kreeg ik een hernia en ben ik met een personal trainer gaan werken om gezonder te worden. Ik heb gewicht verloren, sport veel en eet gezond. Fit in hoofd en lijf is voor mij de basis om optimaal te kunnen presteren in het bedrijf. En kijk nu…had iemand mij toen verteld dat ik dit jaar de New York Marathon voor het goede doel Dance4Life zal lopen, had ik dat niet geloofd.’

Uitsmijter: we are hiring!

‘Vanwege onze groei, zijn we op zoek naar een financiële manager. Dus iedereen die denkt dat hij of zij bij ons bedrijf past, aarzel niet en solliciteer!’


Schrijf je in voor de blogGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *